Selasa, 12 November 2013

Marie Chesse Layer



Bahan-bahan :


  • 1 bungkus biskut marie jenama munchies
  • 300 ml whipping cream jenama anchor
  • 250 gm krim keju Tatura
  • 150 gm susu pekat
  • Sedikit keju cheddar - diparut kat atas je.....

Caranya :


  1. Sediakan loyang yg di alas dengan plastik atau aluminium foil.
  2. Pukul krim keju sampai berkrim, masukkanwhipping cream dan susu pekat, gaul sebati.
  3. Tuang satu senduk dalam loyang, susun biskut marie di atasnya... buat sampai habis. lapisan terakhir mestilah cream cheese. Kemudian parut keju cheddar kat atasnya.
  4. Sejukkan dalam peti sejuk. Selepas 3 jam baru boleh potong.

9 ulasan:

  1. Assalamualaikum.. Terima Kasih sudi follow my blog..
    alhamdulillah seronok dapat berkenalan dgn pengembara lain.. OKU pun tak menjadi penghalang.. moga kehidupan akan lebih bertambah sempurna setiap hari.. :D

    By the way.. nak try resipi ni mcm sedap hehehe.. thanks kongsi :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. walaikumsalam...sama2...slm perkenalan.. Alhamdulillah sy mau jadi mcm org normal tiada masalah jadi pengembara. Insya Allah.. boleh ambil je resepi ni... hehe

      Padam
    2. Terima kasih sebab sudi share resipi kat sini.. dah buat alhamdulillah sedap.. sesuai untuk orang bujang mcm sy yg tak reti masak hahahaa.. :D

      Padam
  2. pernah buat kek ni. memang sedap dan senang. lepas ni boleh cuba letak keju cheddar pulak sbb sebelum ni tak buat macam tu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. buat lain letak keju cheddar mesti lg sedap :D

      Padam
  3. nak tiru recipe hihik. nak try guna marie plak la.. penah buat skali guna jacob. saya layerkan ngn jem blueberry jugak sbb mak kata cheese je muak.

    BalasPadam
  4. sis JM ni malas masak tapi rajin makan :-)

    BalasPadam